Massage voor minder stress, levenskwaliteit en een gezonder lichaam

Massage in Zijligging

Massage levert naast een gevoel van ontspanning veel op voor je gezondheid. Bijvoorbeeld een verbeterde bloedsomloop en meer soepelheid, bewegingsvrijheid en lichaamsbewustzijn. Het voorkomt mede blessures en vermindert stress. Door de verminderde stress kunnen de spieren meer ontspannen.

 

Massage vermindert ook het cortisol niveau in je lichaam. Cortisol is een belangrijk hormoon dat betrokken is bij het reguleren van de bloeddruk en de immuunfunctie.

Bij stress echter wordt er meer cortisol in de bloedcirculatie opgenomen. Experts opperen dat stress een grote rol speelt bij hoge bloeddruk, verlaagde immuniteit, toename van buikvet en veel andere ziekten.

 

Het stress-verlagende effect van het ontvangen van een massage kan zorgen voor minder angstgevoelens, beter slapen, meer energie, een betere concentratie en circulatie en minder vermoeidheid. 

 

We leven tegenwoordig allemaal onder stress, een massage bied je een korte vakantie.

Ontspanningsmassage met technieken uit Rebalancing®

 

Deze massage ontspant lichaam en geest. Stress en allerlei fysieke ongemakken verminderen. Het zorgt voor een moment van rust en aandacht. Je voelt je na een massage vrijer, lichter en weer nieuw.

Je wordt je meer bewust van je lichaam, bijvoorbeeld waar je ontspanning of spanning voelt, van je gevoelens en je gedachten. Vaak voel je spannings-plekken pas als ze aangeraakt worden. Je wordt je meer bewust van je vermogen om te kunnen ontspannen, dóór te ademen en te ontvangen. Massage is een goed middel om alle boven genoemde kwaliteiten nog verder te ontwikkelen. Hoe meer je kunt ontvangen en ontspannen hoe prettiger de massage en hoe fijner je lichaam aanvoelt. Een ontspannen lichaam geeft ook ontspanning in je gedachten.

 

De ontspanningsmassage met Rebalancingtechnieken is een langzame en intensieve massage, die veel aandacht schenkt aan de kwaliteit waarmee wordt aangeraakt. Je wordt gemasseerd via zachte aanrakingen, diepe spier- en weefselmassage en gewrichtsontspanning (Trager Approach).

 

In mijn praktijk maak ik desgewenst ook gebruik van trauma- en stress-release technieken als de Re-set techniek (met drukpunten), spier-ontspannings-oefeningen (o.m. psoas) en Access Bars® (zie pagina behandelingen).

In december 2016 korting met massagebon

Waar we het meest van ontspannen is een accepterende aanraking, een gevoel dat je goed bent zoals je bent.

"When you touch one thing with deep awareness,
you touch everything."

- Lao Tzu

Zie voor het huidige beleid vanuit de praktijk voor het corona virus hier

© 2020/2021 by Ed Bodewes. All rights reserved

Agenda workshops & cursussen 2021

altijd aanmelding vooraf

 

in Zwolle

Stokmeesterslaan 3  8014GM  Zwolle-Zuid:

Workshop Balans in Beweging: ontspannen in lichaam en geest met de Trager Approach 

ZONDAG 26 SEPTEMBER 2021

Je kunt je hier inschrijven

Workshop voor Stellen: Elkaar Liefdevol Ontmoeten in Massage en Beweging 

Nieuwe zondag in sept/okt 2021 10–17 uur

(Inschrijven kan hier)

in Groningen

OPGAVE VOOR GROEPEN IN GRONINGEN KAN HIER

* Workshop Masseren en Bewegen in Zijligging:

woensdag 6 oktober 2021 19:30-22:30 uur

Workshops Trager® Approach:

Ontspannen met Bewust Bewegen lessen op woe. 17:15-18:30 uur doorgaande groep

 

Avondcursussen Ontspanningsmassage met technieken uit Rebalancing:

Open lessen 14 en 21 september 2021

Basiscursus start 28/9/21 (8 lessen) 

Vervolgcursus start 27/9/21 (8 lessen) 

Sitemap

REBALANCING in de pers:

Na de Happinez (nr 7 2016) besteedde ook het blad Paravisie in december 2016 en januari 2017 aandacht aan Rebalancing "omdat zoveel mensen er baat bij hebben".

Je kunt een cadeaubon aanschaffen voor elk bedrag vanaf €30. Bestel die via de contactpagina, vermeld je adres en maak het cadeaubedrag over.