top of page

Massage voor minder stress, levenskwaliteit en een gezonder lichaam

Massage in Zijligging

Massage levert naast een gevoel van ontspanning veel op voor je gezondheid. Bijvoorbeeld een verbeterde bloedsomloop en meer soepelheid, bewegingsvrijheid en lichaamsbewustzijn. Het voorkomt mede blessures en vermindert stress. Door de verminderde stress kunnen de spieren meer ontspannen.

 

Massage vermindert ook het cortisol niveau in je lichaam. Cortisol is een belangrijk hormoon dat betrokken is bij het reguleren van de bloeddruk en de immuunfunctie.

Bij stress echter wordt er meer cortisol in de bloedcirculatie opgenomen. Experts opperen dat stress een grote rol speelt bij hoge bloeddruk, verlaagde immuniteit, toename van buikvet en veel andere ziekten.

 

Het stress-verlagende effect van het ontvangen van een massage kan zorgen voor minder angstgevoelens, beter slapen, meer energie, een betere concentratie en circulatie en minder vermoeidheid. 

 

We leven tegenwoordig allemaal onder stress, een massage bied je een korte vakantie.

Ontspanningsmassage met technieken uit Rebalancing®

 

Deze massage ontspant lichaam en geest. Stress en allerlei fysieke ongemakken verminderen. Het zorgt voor een moment van rust en aandacht. Je voelt je na een massage vrijer, lichter en weer nieuw.

Je wordt je meer bewust van je lichaam, bijvoorbeeld waar je ontspanning of spanning voelt, van je gevoelens en je gedachten. Vaak voel je spannings-plekken pas als ze aangeraakt worden. Je wordt je meer bewust van je vermogen om te kunnen ontspannen, dóór te ademen en te ontvangen. Massage is een goed middel om alle boven genoemde kwaliteiten nog verder te ontwikkelen. Hoe meer je kunt ontvangen en ontspannen hoe prettiger de massage en hoe fijner je lichaam aanvoelt. Een ontspannen lichaam geeft ook ontspanning in je gedachten.

 

De ontspanningsmassage met Rebalancingtechnieken is een langzame en intensieve massage, die veel aandacht schenkt aan de kwaliteit waarmee wordt aangeraakt. Je wordt gemasseerd via zachte aanrakingen, diepe spier- en weefselmassage en gewrichtsontspanning (Trager Approach).

 

In mijn praktijk maak ik desgewenst ook gebruik van trauma- en stress-release technieken als de Re-set techniek (met drukpunten), spier-ontspannings-oefeningen (o.m. psoas) en Access Bars® (zie pagina behandelingen).

In december 2016 korting met massagebon

Waar we het meest van ontspannen is een accepterende aanraking, een gevoel dat je goed bent zoals je bent.

"When you touch one thing with deep awareness,
you touch everything."

- Lao Tzu

bottom of page