top of page

Cursussen Ontspanningsmassage met technieken uit Rebalancing in Groningen sinds 2006, in Frankrijk sinds 2009 als zomerweek

- EXTRA basiscursus in Groningen (zondagcursus) in groep van 4-6 deelnemers: 4 dagen van 10-17 uur; data nnb

- in Groningen open les basiscursus weer op 17 september 2024

- basiscursus in Groningen (avondcursus) in groep van 4-6 deelnemers weer vanaf 24 september 2024; in Nederland (op verzoek) en Frankrijk als cursusweek

- vervolgcursus in Groningen vanaf 6 februari en 25 september 2024 op avonden 

De basiscursus ontspanningsmassage wordt sinds 1992 ontwikkeld  en wordt op meerdere plaatsen in Nederland aangeboden. Ed geeft de cursus met veel plezier sinds 2006. In de afgelopen jaren zijn er verdiepende vervolgcursussen en workshops bijgekomen. Naast het beheersen van zachte, diepe en speelse technieken leer je steeds meer vanuit intuïtie, contact, plezier en wat bij joú past te masseren en te genieten van de kunst van het ontvangen van een kwalitatief goede aanraking. In alle cursussen leer je te masseren vanuit je gewicht, een ontspannen positie en beweging, niét vanuit spierkracht. Hierdoor ben je ook als gever na een massage verkwikt en energiek. Er wordt gewerkt in kleine groepen met intensieve persoonlijke begeleiding op ieders niveau. De sfeer wordt vaak benoemd als humorvol, gemoedelijk, veilig en uitnodigend.

Veel cursisten geven aan dat er positieve veranderingen zijn in hun dagelijks leven door het volgen van de cursus, zoals meer aandacht voor het ontspannen van hun lichaam en geest, een dieper contact met hun partner of een carriereswitch naar werk wat meer bij hen past.

Inschrijven voor de open lessen en cursusavonden in Groningen kan hier

Massage kun je eindeloos blijven beoefenen. Het lichaam is een wonder om van te genieten.

Vragen over de cursus Ontspanningsmassage: via de contactpagina of telefonisch bij

Ed Bodewes.

Korting op de avond-cursussen (€25 a €50) met Stadjerspas, RUGpas of studentenkaart. Geen korting op korting.

Massageworkshop met z'n 2-en?

Info klik hier. Inschrijven klik hier.

Als je van aanraken en aangeraakt worden houdt of dit meer wilt ontwikkelen, dan zijn deze massagecursussen wat voor jou!

Edited Image 2016-02-29 15-28-04

Iedereen raakt aan maar vaak is je wezen er niet bij betrokken. Er is geen waarachtige ontmoeting. Om de aanraking betekenis te geven, zijn specifieke vaardigheden nodig, zoals kwaliteit van aanraken, invoelend vermogen en aanwezigheid. Hieraan wordt in deze massagecursussen aandacht besteed.

Waar we het meest van ontspannen is een accepterende aanraking, een gevoel dat je goed bent zoals je bent.

Als je in het geven jezelf blijft waarnemen zul je merken dat je minder hard werkt en meer geniet. De kwaliteit van je aanraking wordt beter. De ontspanning maakt het ook gemakkelijker om te genieten, intuitief te voelen en te masseren en werkelijk bij je partner aanwezig te zijn.

De basiscursus (8 avonden; op verzoek ook 4 hele (zon)dagen)

Na deze cursus ben je in staat om een volledige ontspanningsmassage te geven met technieken uit Rebalancing. Het is een langzame en intensieve massage, die veel aandacht schenkt aan de manier van aanraken.

Je leert zachte vormen van massage, diep in de spieren en weefsels te masseren en de gewrichten te ontspannen.  We leren je om te masseren vanuit ontspanning, onder andere door je eigen lichaam zo efficiënt mogelijk te gebruiken en door jezelf te blijven voelen. Je bent hierdoor ook als gever na de massage verkwikt en energiek.

Ook de kunst van het ontvangen krijgt ruim aandacht.

In het begin van de cursus krijg je een cursusmap, aan het eind een certificaat dat toegang geeft tot vervolgcursussen in Groningen of elders. Je werkt op een massagetafel en met natuurlijke olie. Ervaring met massage of lichaamswerk niet nodig. Heb je wel ervaring, dan kan deze cursus verdieping geven.

 

Waarom massage?

Massage ontspant lichaam en geest. Stress en allerlei fysieke ongemakken kunnen erdoor verminderen. Massage zorgt voor een moment van rust en aandacht. Je voelt je na een massage vrijer, lichter en weer nieuw.

Iedereen kan intuïtief aanraken en masseren. Maar wil je goed leren masseren en vertrouwen krijgen in wat je doet dan is het prettig om een goede basiskennis te hebben van massagetechnieken. Deze leer je tijdens de basiscursus.

 

De kwaliteit van een massage zit hem echter niet alleen in de technische handgrepen. Veel meer gaat het om de kwaliteit van aanraken, om het invoelend vermogen van de masseur en de mogelijkheid om bewust en zonder oordeel aanwezig te blijven bij de aanraking. Waar we het meest van ontspannen is een accepterende aanraking, een gevoel dat je goed bent zoals je bent. Ook hieraan besteden we aandacht in de basiscursus.

 

Voor wie?

De cursus is zowel bedoeld voor beginners als voor mensen die al enige massage-ervaring hebben. Ook is hij geschikt voor mensen die (deze vorm van) massage bij het uitoefenen van hun beroep kunnen toepassen, zoals sportmasseurs, schoonheidsspecialisten, mensen werkzaam in de zorg en therapeuten.

 

Oefendagdelen (meestal 's avonds)

In Groningen is er geregeld (op verzoek) een oefendagdeel voor (oud-)cursisten, meestal op een avond. Hier kun je begeleiding en individuele aanwijzingen krijgen.
Het is een heerlijke gelegenheid om te masseren en gemasseerd te worden en (specifiek) te oefenen wat je geleerd hebt in de cursus. Het oefendagdeel is ook te gebruiken als inhaalles.

Vervolgcursus (8 dagdelen)

Voor ieder die de basiscursus heeft afgerond met een certificaat (in Groningen of elders). Vervolg I geeft meer verdieping en behandelt ook nieuwe technieken. Deze cursus nodigt op allerlei manieren uit om goed te ontspannen en te rusten tijdens het masseren en het ontvangen. Als je in het geven jezelf blijft waarnemen, zul je merken dat je minder hard werkt en meer geniet. Doordat de eigen energie gaat stromen, wordt de kwaliteit van de aanraking beter. De ontspanning maakt het ook gemakkelijker om te genieten, intuïtief te voelen en te masseren en werkelijk bij je partner aanwezig te zijn.
In de cursus wordt gewerkt met het hele lichaam, met een nadruk op de steunende gebieden: schouders,
bekken en rug. Ook de mogelijkheden van het masseren en gewrichtsontspanning in zijligging en het openen van het borst- en hartgebied komen aan bod. Met cursusboek en certificaat, waarmee je kunt deelnemen aan Vervolg 2. 

Vervolgcursus 2 (8 dagdelen)

Deze cursus kan gevolgd worden na de Vervolg 1 cursus, of in overleg na de basiscursus. De cursus geeft nog meer verdieping en behandelt nieuwe massagetechnieken, waarbij het accent ligt op de ontvangende gebieden: de borst en de buik. Tijdens deze cursus gaan we in op het geven en ontvangen, contact maken en verbinden. Je wordt uitgenodigd om meer contact met je hart te maken en je liefdevol te openen. Je maakt ook kennis met een ademhalingstechniek en met een coaching-techniek (het "zelfonderzoek") in combinatie met massage. Je ontvangt een inspirerend cursusboek, waarin technieken en achtergrondinformatie beschreven staan, en een certificaat van deelname.

bottom of page