top of page
Bovenkant pagina

Workshops Ontspanningsmassage

 

In de loop van het jaar worden er regelmatig dag- en avondworkshops georganiseerd, ook op verzoek. Het doen van zo'n workshop is ook fijn als je wilt kennismaken met de werkwijze van Ed Bodewes. Een greep uit de mogelijkheden:

* gericht op bepaalde delen van het lichaam, denk aan nek/schoudergebied, (onder)rug,

gezicht, bekken, voeten

* verdieping van bepaalde technieken, zoals masseren en gewrichtontspanning in zijligging en masseren op een gewone stoel of kruk

* verdieping van thema's als kwaliteit van aanraken en ontvangen, feedback geven en je wensen aangeven

* voor beginners of (enigszins) gevorderden

* voor individuen of stellen

Tenzij dit wordt aangegeven, is ervaring met massage of lichaamswerk niet nodig voor deze workshops.

Uit mijn nieuwsbrief najaar 2014: "Vorige week gaf ik een prachtige avondworkshop Massage bij Zijligging, geïnspireerd door Rebalancing en de Trager Approach. Het viel mij weer op hoeveel veiligheid en gemak de zijligging geeft aan de ontvanger. En hoeveel mogelijkheden-zonder-moeite bij de gever."

Masseren leren met z'n 2-en:

 

Ontspanningsmassage met technieken uit Rebalancing. Voor partners, vrienden, familie, collega's etc. die liever privé les volgen of willen kijken of deze massagevorm wat voor ze is. Of de kwaliteit van en de aanwezigheid en ontmoeting in hun aanraking willen vergroten. Of hun relatie willen verdiepen. Datum i.o. Aanbieding: 3 uur voor €170 of 5 uur (dag) voor €270.

Er kan in overleg ook een complete Basiscursus worden gevolgd. Of bv. een selectie worden behandeld uit onderstaande workshops.

Masseren leren in een groep:

Masseren en Gewrichtsontspanning
in Zijligging

 

Voor mensen die minimaal een basiscursus masseren

hebben gevolgd en enige massage-ervaring hebben.
Graag deel ik mijn enthousiasme voor en ervaring met het

masseren, wiegen, strekken en het geven van compressie bij

zijligging. Bij deze houding is het gemakkelijk om de ontvanger uit

te nodigen te ontspannen in bv. de binnen- en buitenkant van de benen en het heupgewricht, de flanken, de (onder)rug en de schoudergordel. Prachtig om mensen te masseren die niet gemakkelijk op hun buik en/of rug kunnen liggen, bijvoorbeeld bij zwangerschap en rugklachten.
We masseren diep in spieren en bindweefsel en ontspannen de gewrichten, geïnspireerd door Rebalancing® en de Trager® Approach.

Je zult verwonderd zijn hoeveel gevarieerder, effectiever en dieper je aanraking wordt. En hoe ontspannen en los je bekkengebied, rug en schoudergordel kan voelen.

Workshop Masseren en Gewrichtsontspanning in Zijligging: avond 19:30-22:30 uur in Groningen.  Data in 2024: zie agenda. Inschrijven kan hier.

Massageworkshop voor stellen

Elkaar liefdevol ontmoeten in massage en beweging

ism. Dru-yoga en meditatie docent Marianne Bakker

Delen jullie in de drukte van alledag te weinig intieme momenten?

 

Deze workshop brengt je op een positieve en verrassende manier met elkaar in contact. Genieten staat daarbij centraal: van je lichaam, van de liefdevolle aanraking door je partner en de warme sfeer. Je leert eenvoudige massagetechnieken die tot volledige ontspanning leiden en ook thuis te gebruiken zijn. Door elkaar te masseren zullen jullie je meer verbonden voelen met elkaar!

Jullie ontmoeten elkaar in ontspanning, massage, gewrichtsontspanning, gemakkelijk bewegen en meditatie.

Samen masseren en bewegen biedt:

* Een pauze in de drukte van alledag

* Genieten van het in contact zijn met elkaar

* Verdieping in jullie relatie

* Workshop voor Stellen: Elkaar Liefdevol Ontmoeten in Massage en Beweging 13 april 2024 10(inloop)–17 uur (bijdrage €160 per stel)  Stokmeesterslaan 3  8014GM  ZwolleInschrijven kan hier.

Anker Massageworkshop voor stellen
Massage meets Movement
groeikracht en ontspanning voelen in je lichaam, rust en stilte vinden in jezelf en oude patronen doorbreken
* Deel I een praktische en holistische benadering van ONDERRUG klachten
* Deel II een praktische en holistische benadering van NEK-SCHOUDER klachten
* 4-6 daagse retraite: een praktische en holistische benadering van stress-gerelateerde fysieke klachten
Groesruimte workshops Groningen
Masseren op een gewone stoel

 

Een laagdrempelige massage op kruk of rechte keukenstoel. Met technieken uit Rebalancing en Mentastics® (weer licht, gemakkelijk, geaard en ontspannen bewegen), die je altijd en overal, aan iedereen kunt geven. Je masseert hoofd, nek, schouders, (boven)rug, armen en handen.
Prima als aanvulling op de cursussen ontspanningsmassage, als losse workshop of om kennis te maken met mijn werkwijze. De ontvanger blijft (grotendeels) gekleed en kan op elke rechte stoel of kruk zitten. Er is zowel aandacht voor het geven als voor het ontvangen van de massage.
Indien gewenst is er speciale aandacht voor zelfmassage (voordat je een ander gaat aanraken) en het masseren van de ander bij vermoeide ogen, stress- en hoofdpijnklachten.

Masseren van de Voeten

 

 

 

 

 

 

 

Ter ondersteuning van het welzijn in de voeten - en daarmee in de rest van het lichaam. Je leert een ontspannende voetenmassage te geven en te ontvangen, geïnspireerd door Rebalancing® en de Trager® Approach.

 

Ontspannen rug, nek en schouders

 

Gemakkelijk bewegen en bewogen worden, masseren en gemasseerd worden. De ontvanger blijft gekleed. Met altijd en overal toepasbare technieken vanuit Rebalancing® en de Trager® Approach. Voor iedereen van 18 tot 99 jaar. We oefenen opmerkzaam (mindful) in kwaliteit van aanraken en ontvangen, aangeven van onze wensen en elkaar respectvol feedback geven. Motto: minder doen is meer contact en meer effect.
 
In deze workshop focussen we met eenvoudige technieken op het ontspannen van rug, nek en schouders, gebieden waar we vaak spanning vasthouden.
Waar we het meest van ontspannen is een accepterende aanraking, een gevoel dat je goed bent zoals je bent.

Aanraken
 
Iedereen raakt aan maar vaak is ons wezen er niet bij betrokken, er is geen waarachtige ontmoeting. Om een aanraking betekenis te geven, zijn specifieke vaardigheden nodig, zoals kwaliteit van aanraken, invoelend vermogen en aanwezigheid. We onderzoeken in deze workshop hoe je deze kwaliteiten kunt ontwikkelen.
 
Ontvangen
 
Je kan als ontvanger een massage passief genieten, misschien in slaap vallen en je na afloop ontspannen voelen. Je kunt bij het ontvangen ook meer actief op reis gaan in je lijf: je bent helemaal bij de sensaties in je lichaam, je voelt je na afloop lichter en schoner, ontspannen, maar ook wakker en aanwezig.
In de workshop besteden we aandacht aan de 2e manier van ontvangen. Hierbij komen aan bod:
- de ademhaling, om meer uit je hoofd en in je lijf te komen
- het geven van feedback aan de gever vanuit het uitspreken van je wensen in plaats van het 'corrigeren' van de ander
- zo min mogelijk doén (zoals het de ander 'gemakkelijk maken') of tégen houden (zoals een 'onbewuste beweging')

 

Graag meenemen: lunchpakket, badlaken, gemakkelijke kleding, sokken of sloffen.

bottom of page