top of page

Massage Meets Movement Retraites

​​​​​​​​​Massage Meets Movement (MMM) retraites op centrum Savita in Sauerland        data nnb

 

* Ervaar de schone lucht en rust op en rond Savita in je eigen lichaam, doorbreek oude patronen en wordt je eigen vriend

* er helemaal uit zijn, op slechts 240 km vanaf Arnhem en 200 km vanaf Enschede

* uit je hoofd, in je lichaam

* op een speelse, verrassende manier jezelf en de ander ontmoeten

Marianne Bakker (Dru yoga en meditatie docent) en Ed Bodewes geven deze retraite voor de 5e keer in en rond Centrum Savita. ​Naast het programma is er gelegenheid om te genieten van de schitterende natuur (zie de Savita website).

De deelnemers verblijven op een 1 (op verzoek 2) persoons kamer met eigen douche, toilet en terras of balkon (op het zuiden) met prachtig uitzicht. De bijdrage (€395) is inclusief verblijf, alle maaltijden, koffie en thee.

Ontspannen van 'fysieke', stress-gerelateerde klachten, bijvoorbeeld aan nek, schouders of (onder)rug

Gun je jezelf zomaar een heerlijke week?

 

We bieden een programma waarin ontspanning van lichaam en geest centraal staan. Op lichte wijze wordt aandacht besteed aan het voorkomen en verminderen van fysieke, vaak stress-gerelateerde klachten.

 

Het programma bestaat onder meer uit aardende, adem- en ontspanningsoefeningen, massage geven en ontvangen met technieken uit Rebalancing, vrijer en natuurlijker bewegen en mediteren vanuit Dru yoga en de Trager Approach. 

’s Middags is er tijd om zelf in te vullen, bijvoorbeeld om te wandelen.

Door stress en veel zitten in een onnatuurlijke houding (bijvoorbeeld je hoofd voorover buigen bij laptop of mobiel gebruik) raken de diepe (psoas)spieren in ons lichaam uitgeput. Dit brengt spanning mee in onder meer (onder)rug, nek en schouders. We besteden ruim aandacht aan het ontspannen van deze gebieden.

 

Beter in je vel, fitter, soepeler, blijer ga je weer naar huis.

 

Praktische informatie

 

We werken onder meer op matjes en massagetafels, binnen en buiten.

Zie ook reacties van eerdere deelnemers hieronder

Marianne: namastedruyoga@gmail.com; +316-44161797

Ed: info@rebalancing-lichaamswerk.nl; +316-18347644

 

Verblijf op een eigen kamer op het zuiden met douche en toilet, vegetarische maaltijden, koffie en thee.

Je kunt samen komen met iemand anders, ook als die niet deelneemt aan het programma.

 

Oranje bloesem

Wat eerdere deelnemers zeggen

 

In september 2016; april en augustus 2017 en mei 2018 gaven Marianne en Ed deze retraite ook op Savita.

 

Een deelnemer in september 2016 daarover:

'Een prima combi: Dru – Yoga van Marianne Bakker en Ontspannings-massage en Rebalancing van Ed Bodewes; dat alles op een geweldige plek in Winterberg! Ook een fijne persoonlijke combi: beide zeer deskundig, gedreven, enthousiast en vooral hun warme betrokkenheid bij een ieder. De verschillende onderdelen vloeiden naadloos en op een natuurlijke manier in elkaar over; versterkten elkaar.

In deze dagen heb ik me mentaal en emotioneel kunnen opladen. De oefeningen, tips en adviezen zijn zeer bruikbaar in de dagelijkse praktijk.

Ook als je geen lichamelijke problemen hebt is deze “combi” een weldaad voor je lijf. Ik hoop dan ook dat Ed en Marianne nog veel samen zullen werken en mooie trainingen zullen geven.'

 - Een met veel tevredenheid terugkijkende Riet de Jager, loopbaanbegeleider / jobcoach

Anderen over deze retraite:

- 'Een open, vrolijke houding van beiden maakte deze vierdaagse tot een warm bad waar ieder zich thuis voelde.

Met veel plezier kijk ik terug op jullie samenwerking die yoga, meditatie, Rebalancing en Trager aaneen smeedden tot een geheel.'

- 'Ik bewaar er mooie herinneringen aan en probeer werkelijk bewuster te zitten staan en bewegen.'

- ‘Verdieping meegekregen; Dru yoga, Trager en Rebalancing complementair; jullie reikten aan en 'verkochten' niet; helder en zuiver; genoeg ruimte voor reflectie.’

– ‘Ik voel me losser in mijn hoofd.’

– 'De retraite heb ik als zeer ontspannen ervaren, op een erg prettige plek. Vooral het samen ontwaken in de ochtend en de afwisseling tussen activiteiten van Ed en Marianne waren fijn. Ook was er tijd om de omgeving te verkennen, samen of alleen. Er was ruimte voor eigen inbreng, Fijn dat jullie naar de groep keken wat er nodig was en het programma daar op aan pasten. Ik heb na de retraite veel gehad aan de ontspanningsoefeningen: het ademhalen naar bepaalde gebieden, het liggen in een ontspannen houding, yogahoudingen, de stress release oefeningen etc.'

Massage Meets Movement retraites op centrum Savita in Sauerland

Massage Meets Movement (MMM) dagen:

ontspannen van 

* nek-schouders

* (onder)rug

* stress-release

Een praktische en holistische benadering van fysieke, onder meer stress-gerelateerde klachten.

Je ervaart:

– hoe je uit je denken in je lijf en in het nu komt en blijft.
– hoe je staand, zittend en liggend bv. onderrug- en  nek-schouderklachten kunt voorkomen en verminderen.
– hoe je daarbij optimaal gebruik kunt maken van de zwaartekracht en het bewegen vanuit je centrum.
– hoe je lichaamswerk en zelfmassage, adem- en stress-release technieken, meditatie en zelfonderzoek in je dagelijks leven kunt toepassen ter voorkoming van stress- en fysieke klachten.

 

Vervolgens onderzoek je manieren om de ander aan te raken ter voorkoming of vermindering van diens klachten: Zoals diep masseren, bewegen, strekken en het toepassen van acupressuur.

 

Je raakt aan op een manier die klachten aan je eigen lichaam voorkomt. Je leert te luisteren naar de signalen van je eigen lichaam, als je ‘ontvangt’ en als je ‘geeft’. Er is ruimte voor het delen van je ervaringen.

Je maakt kennis met onder meer Rebalancing®, de Trager® Approach, Dru yoga en (stilte) meditatie.

 

De workshops bieden handvatten om thuis verder te gaan met het voorkomen en verminderen van fysieke en stressklachten.

Praktisch
 

We werken onder meer op een matje en massagetafel, met en zonder massageolie.
Graag meenemen: schrijfmateriaal, kleding waarin je gemakkelijk kunt bewegen, een badlaken, eenpersoons (hoes)laken, kleine handdoek (en voor Sauerland wandelschoenen).

Marianne Bakker en Ed Bodewes tijdens een Massage Meets Movement retraite

Docenten:

 

Marianne Bakker:
"De mens is 'gemaakt' om te bewegen! Beweging laat, op het ritme van de adem, geblokkeerde energie weer stromen. Door de verfijnde bewegingsseries in de Dru yoga, kun je ruimte ervaren op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Dru yoga wordt ook wel de yoga van het hart genoemd. Vanuit het hart raken we daarna de ander aan.
Ik heb een verpleegkundige achtergrond en ben daardoor vertrouwd met medische klachten.
Na mijn opleiding tot zwangerschapsyoga-docent , volgde ik Intensieve Yogascholing bij Rob Obermeyer en daarna de Dru yoga en Dru meditatie opleiding.
Ik geef in Zwolle e.o. les aan diverse doelgroepen en workshops in samenwerking met verschillende andere disciplines."

 

Ed Bodewes:
"Veel van mijn cliënten hebben stress-gerelateerde klachten als (onder)rugklachten, nek- en schouderklachten, gebrek aan zelfvertrouwen, vermoeidheid etc. Allerlei emotionele patronen, verdedigingsmechanismen, negatieve overtuigingen over onszelf en niet-functionele houdings- en bewegingspatronen – zoals je hoofd naar voren buigen bij computerwerk – leiden tot onder meer het samentrekken van met name bindweefsel en spieren in ons lichaam. Ik ben altijd weer verwonderd dat een liefde- en respectvolle aanraking deze ‘bevroren’ delen doet smelten. Dat er dan ruimte komt voor meer zelfbewustzijn, zelfwaardering en er in ons een grotere eenheid ontstaat van het fysieke, mentale, emotionele en spirituele niveau."

De ontmoeting tussen Trager en Rebalancing lichaamswerk en Dru yoga wordt gekenmerkt door subtiliteit.

Waar Dru yoga met zachte kracht en vloeibaarheid lichaam en bewustzijn wakker maakt, openen Rebalancing en Trager de weg naar vriendschap met jezelf en gemak in aanraking, beweging en aanwezigheid.

We nemen jullie graag mee in deze ervaring

Cursusruimte Savita, met uitzicht op de heuvels

bottom of page