top of page

 

Wég uit de drukte van alledag: natuur, wandelen, gemakkelijk bewegen en masseren. 

 

Ed geeft deze basiscursus ontspanningsmassage met veel plezier in Groningen sinds 2006, en als zomerweek in Frankrijk sinds 2009. Naast het beheersen van technieken leer je steeds meer vanuit intuïtie, contact, plezier en wat bij joú past te masseren en te genieten van de kunst van het ontvangen van een kwalitatief goede aanraking. Je leert te masseren vanuit je gewicht en niet vanuit spierkracht. Hierdoor ben je ook als gever na een massage verkwikt en energiek. Er wordt gewerkt met intensieve persoonlijke begeleiding op ieders niveau. De sfeer wordt vaak benoemd als humorvol, gemoedelijk, veilig en uitnodigend.

Na deze cursus ben je in staat om een volledige ontspanningsmassage te geven met technieken uit Rebalancing.

Veel cursisten geven aan dat er positieve veranderingen zijn in hun dagelijks leven door het volgen van de cursus, zoals meer aandacht voor het ontspannen van hun lichaam en geest, een dieper contact met hun partner of een carriëreswitch naar werk wat meer bij hen past.

 

Je leert vanuit rust en gemak een langzame en intensieve ontspanningsmassage te geven van het hele lichaam. Met zachte aanraking, gewrichtsontspanning en diepte massage. Aan bod komen de kwaliteit van aanraken en de kunst van het ontvangen. Ontspannen en genieten voor ontvanger én gever staan centraal. Je kunt alleen komen of samen met je partner, vriend(in) of collega. Voor mensen met en zonder massage ervaring. Er is 8 dagdelen les, dus alle ruimte om te proeven van de sfeer van het centrum, de heerlijke maaltijden en de mooie omgeving. Vanuit Savita kun je b.v. prachtige wandelingen maken.

Desgewenst geeft Ed aanvullende workshops en individuele sessies.

Wat gaan we doen?
Elke les beginnen we met meditatieve ontspanning, beknopte anatomie en een demonstratie. Een zestal eenvoudige én effectieve handelingen helpen je, zeker in het begin, bij het aanleren van de massage. We werken op massagetafels met natuurlijke olie, gekleed of passend bedekt. Je ontvangt intensieve persoonlijke begeleiding.

Cursisten vertellen dat:
• ze de sfeer in de cursus ervaren als humorvol, gemoedelijk, veilig en uitnodigend
• ze geleerd hebben om vanuit eigen ontspanning een kwaliteitsmassage te geven
• ze Ed ervaren als een ontspannen, betrokken en ervaren docent, met open en respectvolle aandacht zonder oordeel

Het bijbehorende certificaat geeft toegang tot vervolgcursussen in Groningen en elders in Nederland (en België).

Ed: “Mijn passie is het bieden van een veilig veld waarin mensen zich bewust en ontspannen kunnen ontwikkelen en zichzelf en de ander echt ontmoeten."

In Groningen: Op 16 en 23 januari 2023 open lessen Ontspanningsmassage. Vanaf 30 januari Basiscursus; vanaf 31 januari Vervolg 1 cursus. Inschrijven hier.

Massage kun je eindeloos blijven beoefenen. Het lichaam is een wonder om van te genieten.
 

Opgave voor de weekcursus Ontspanningsmassage in Sauerland en de cursussen  in Groningen: via de inschrijfpagina (of telefonisch of per mail) met je gegevens en door overmaking van het lesgeld.

Voor inschrijving bij de massageweek op Ecolonie in de Vogezen eind juli: klik hier.

Voor inschrijven Massageworkshop met z'n 2-en, klik hier.

Als je van aanraken en aangeraakt worden houdt of dit meer wilt ontwikkelen, dan zijn deze massagecursussen wat voor jou!

Iedereen raakt aan maar vaak is je wezen er niet bij betrokken. Er is geen waarachtige ontmoeting. Om de aanraking betekenis te geven, zijn specifieke vaardigheden nodig, zoals kwaliteit van aanraken, invoelend vermogen en aanwezigheid. Hieraan wordt in deze massagecursussen aandacht besteed.

Waar we het meest van ontspannen is een accepterende aanraking, een gevoel dat je goed bent zoals je bent.

Als je in het geven jezelf blijft waarnemen zul je merken dat je minder hard werkt en meer geniet. De kwaliteit van je aanraking wordt beter. De ontspanning maakt het ook gemakkelijker om te genieten, intuitief te voelen en te masseren en werkelijk bij je partner aanwezig te zijn.

De basiscursus (8 dagdelen)

In het begin van de cursus krijg je een cursusmap, aan het eind een certificaat. Ervaring met massage of lichaamswerk niet nodig. Heb je wel ervaring, dan kan deze cursus verdieping geven.

 

Waarom massage?

Massage ontspant lichaam en geest. Stress en allerlei fysieke ongemakken kunnen erdoor verminderen. Massage zorgt voor een moment van rust en aandacht. Je voelt je na een massage vrijer, lichter en weer nieuw.

Iedereen kan intuïtief aanraken en masseren. Maar wil je goed leren masseren en vertrouwen krijgen in wat je doet dan is het prettig om een goede basiskennis te hebben van massagetechnieken. Deze leer je tijdens de basiscursus.

 

De kwaliteit van een massage zit hem echter niet alleen in de technische handgrepen. Veel meer gaat het om de kwaliteit van aanraken, om het invoelend vermogen van de masseur en de mogelijkheid om bewust en zonder oordeel aanwezig te blijven bij de aanraking. Waar we het meest van ontspannen is een accepterende aanraking, een gevoel dat je goed bent zoals je bent. Ook hieraan besteden we aandacht in de basiscursus.

 

Voor wie?

De cursus is zowel bedoeld voor beginners als voor mensen die al enige massage-ervaring hebben. Ook is hij geschikt voor mensen die massage bij het uitoefenen van hun beroep kunnen toepassen, zoals therapeuten, healers, sportmasseurs en schoonheidsspecialisten.

 

Oefendagdelen

Naast de cursus kun je je verder bekwamen tijdens oefendagdelen, al of niet onder begeleiding. Je kunt dan gebruik maken van een massagetafel. Het is een heerlijke gelegenheid om te masseren en gemasseerd te worden en te oefenen wat je geleerd hebt in de cursus. 

Vervolgcursus 1 in Groningen (of elders) (8 dagdelen)

Voor ieder die de basiscursus is afgerond met een certificaat (in Groningen of elders). Vervolg I geeft meer verdieping en behandelt ook nieuwe technieken. Deze cursus nodigt op allerlei manieren uit om goed te ontspannen en te rusten tijdens het masseren en het ontvangen. Als je in het geven jezelf blijft waarnemen zul je merken dat je minder hard werkt en meer geniet. Doordat de eigen energie gaat stromen, wordt de kwaliteit van de aanraking beter. De ontspanning maakt het ook gemakkelijker om te genieten, intuitief te voelen en te masseren en werkelijk bij je partner aanwezig te zijn.
In de cursus wordt gewerkt met het hele lichaam, met een nadruk op de steunende gebieden: schouders, bekken en rug. Ook de mogelijkheden van het masseren in zijligging komen aan bod. Met cursusboek en certificaat, waarmee je kunt deelnemen aan Vervolg 2. (Nieuwe Vervolg I in Groningen start januari 2016)

 

Vervolgcursus 2 in Groningen (of elders) (10 dagdelen)

Deze cursus kan gevolgd worden na de Vervolg 1 cursus, of in overleg na de basiscursus. De cursus geeft nog meer verdieping en behandelt nieuwe massagetechnieken, waarbij het accent ligt op de ontvangende gebieden: de borst en de buik. Tijdens deze cursus gaan we in op het geven en ontvangen, contact maken en verbinden. Je wordt uitgenodigd om meer contact met je hart te maken en je liefdevol te openen. Je maakt ook kennis met een ademhalingstechniek en met een coachingtechniek (het "zelfonderzoek") in combinatie met massage. Je ontvangt een inspirerend cursusboek, waarin technieken en achtergrondinformatie beschreven staan, en een certificaat van deelname. (Nieuwe Vervolg I start januari 2016)

 

Waarschuwing

Na afloop van een basis- of vervolgcursus mogen de deelnemers zich geen Rebalancer® noemen of zeggen dat ze Rebalancing® of Rebalancingmassage aanbieden.  Dit zijn beschermde beroepstermen, alleen te gebruiken door mensen die na het afronden van de 3 jarige opleiding gediplomeerd worden door de Stichting Opleiding Rebalancing®. Wel mogen mensen met een certificaat van de cursus(sen)  zeggen dat ze Ontspanningsmassage aanbieden (met eventueel de vermelding 'met technieken uit Rebalancing').

Ik heb gemerkt dat een aantal oud-cursisten zich niet houden aan deze regel en daarmee verwarring zaaien bij hun cliënten.

De door mij aangeboden massagecursussen zijn een uitstekende voorbereiding om een kwalitatief goede Ontspanningsmassage aan te bieden en op de Rebalancing Opleiding.

bottom of page